Veelgestelde vragen

Cycloonfilters

Welk cycloonfilter heb ik nodig?

Voor het bepalen welk cycloonfilter geschikt is voor uw stofzuiger, is de luchtdoorvoer van uw stofzuiger bepalend. Op de productpagina van uw stofzuiger staat dat in de meeste gevallen weergegeven met één van onderstaande aanduidingen:

 • aantal liters lucht per seconde;
 • aantal liters lucht per minuut;
 • aantal m3 lucht per uur.

Die waarde moet liggen tussen de minimale luchtdoorvoer en de maximale luchtdoorvoer van een filter. Hieronder is een overzicht gegeven van de minimale luchtdoorvoer die elk filter nodig heeft en de maximale luchtdoorvoer die het aankan:

Uitvoering

Cycloonfilter
model 2

Cycloonfilter
model 3

Cycloonfilter
model L

Cycloonfilter
model XL

Cycloonfilter
metaal

Lucht per sec

Min: 49 liter
Max: 67 liter

Min: 49 liter
Max: 78 liter

Min: 97 liter
Max: 175 liter

Min: 222 liter
Max: 333 liter

Min: 42 liter
Max: 61 liter

Lucht per min

Min: 2917 liter
Max: 4000 liter

Min: 2917 liter
Max: 4667 liter

Min: 5833 liter
Max: 10500 liter

Min: 13333 liter
Max: 20000 liter

Min: 2500 liter
Max: 3667 liter

Lucht per uur

Min: 175 m3
Max: 240 m3

Min: 175 m3
Max: 280 m3

Min: 350 m3
Max: 630 m3

Min: 800 m3
Max: 1200 m3

Min: 150 m3
Max: 220 m3

Voorbeeld: de Bosch AdvanceVac 20 bouwstofzuiger kan 70 liter lucht per seconde doorvoeren. Cycloonfilter model 3 is voor deze bouwstofzuiger daarom de beste keus.

Cycloonfilter model 3 is voor 99% van alle (bouw)stofzuigers geschikt. Enkel zeer krachtige, meermotorige bouwstofzuigers en centrale afzuiginstallaties hebben een groter filter nodig zoals ons cycloonfilter model L en model XL.

Weet u niet hoeveel liter lucht uw stofzuiger per uur kan doorvoeren? Dan kunt u ook kijken naar de binnendiameter van de stofzuigerslang. Heeft die een binnendiameter tussen de 27mm en 40mm, dan is cycloonfilter model 3 in de meeste gevallen geschikt.

 

Welk opvangvat heb ik nodig?

Dat hangt af van vijf aspecten: (a) de kracht van de stofzuiger in combinatie met de binnendiameter van de stofpoort waarop het filtersysteem wordt aangesloten, (b) het soort stof dat wordt opgezogen, (c) de hoeveelheid stof die wordt opgezogen, (d) het soort filter dat zal worden gebruikt en (e) de voorkeur om het filtersysteem te aarden om statische elektriciteit te verminderen.

a) (Bouw)stofzuiger en diameter stofpoort

Gebruikt u een krachtige bouwstofzuiger (Festool, Makita, Bosch blauw e.d.) zonder instelbare zuigkracht en moet er stof door een relatief krappe machinestofpoort (kleiner dan 30mm) worden weggezogen? Dan wordt een metalen opvangvat aangeraden in plaats van een kunststof opvangvat. Krachtige (bouw)stofzuigers generen van zichzelf al een grote onderdruk. Als dan door een te krappe stofpoort de luchtdoorvoer wordt afgeknepen, dan zal de stofzuigermotor toeren blijven draaien met een nog grotere onderdruk in het opvangvat tot gevolg. Het onderdrukventiel in het kunststof opvangvat zal dan uit voorzorg opengaan om te voorkomen dat het opvangvat in elkaar deukt. Echter, wanneer het onderdrukventiel openstaat, werkt het principe van cycloonfiltering niet meer en zal het stof alsnog in de stofzuigerzak terechtkomen. Onze metalen opvangvaten hebben door hun sterkte geen onderdrukventiel nodig en zijn geschikter voor situaties waarin stof wordt weggezogen door kleine stofpoorten.

b) Soort stof

Worden bijvoorbeeld grove houtspaanders opgezogen, dan zit het 30 liter opvangvat snel vol, omdat houtspaanders niet goed samenpakken. In die gevallen is het 60 liter metalen opvangvat een goede oplossing.

c) Hoeveelheid stof

Bij sommige werkzaamheden komt meer stof vrij dan bij andere. Het frezen in bijvoorbeeld mdf zorgt voor veel poederstof en dan zit het 30 liter opvangvat misschien net even te snel vol.

d) Soort filter

Voor grote filters, zoals het L filter, is een metalen opvangvat met gestanste ringen de beste keus. Omdat op een groter filter vaak een wat krachtigere bouwstofzuiger/afzuiginstallatie wordt aangesloten, hebben die opvangvaten het zwaarder te verduren. Krachtigere bouwstofzuigers/afzuiginstallaties kunnen een grotere onderdruk opwekken, waardoor er een grotere kracht komt te staan op de wanden van het opvangvat. Vaak zijn alleen metalen opvangvaten met (meerdere) gestanste ringen sterk genoeg om niet in elkaar gedrukt te worden.

In ons assortiment hebben we metalen vaten (60 liter) die sterk genoeg zijn voor het L filter. Hoewel we ook kleinere vaten hebben, zijn die qua hoogte net te klein voor het filtermodel L.

e) Aardingsmogelijkheden

Als u statische elektriciteit wilt verminderen, dan is een metalen opvangvat noodzakelijk.

Hoe goed werken cycloonfilters?

Het filteren van stof door middel van cycloonfilters werkt zeer goed. Cycloonfilter model 2 filtert bijvoorbeeld tot 95% van al het stof en cycloonfilter model 3 zelfs tot 99%. Zowel grof stof (houtspaanders, grof steengruis etc.) alsook fijner stof wordt goed afgevangen. We hebben zelf cycloonfilter model 3 getest voor het wegfilteren van stof dat vrijkomt bij het frezen in mdf-platen. Dat houtstof is zeer fijn en lijkt qua structuur op bakpoeder. In onze test werd 96% van dat fijne mdf-poeder weggefilterd. Dat betekent dat de stofzuigerzak 25 keer minder vaak hoeft te worden vervangen.

Wat bespaart een cycloonfilter qua kosten?

We hebben de proef op de som genomen en zelf cycloonfilter model 3 getest voor het wegfilteren van stof dat vrijkomt bij het frezen in mdf-platen. Dat houtstof is zeer fijn en lijkt qua structuur op zeer fijn bakpoeder. In onze test werd 96% van dat fijne mdf-poeder gefilterd (zwaarder stof wordt nog beter gefilterd). Dat betekent dat 25 keer minder vaak de stofzuigerzak vervangen hoeft te worden.

Stel dat u een bouwstofzuiger heeft waarvan de zakken tussen de €2,50 en de €4,50 per stuk kosten (afhankelijk van winkel + verzendkosten). Wanneer normaal gesproken één zak per week wordt vervangen, is dat met een cycloonfilter nog maar één zak per 25 weken, oftewel eens per half jaar. Doorgerekend naar een vol jaar betekent dat er geen 52 stofzuigerzakken moeten worden vervangen, maar slechts 2.

Wanneer een stofzuiger zak €2,50 per stuk kost, dan wordt er op jaarbasis niet €130 (€2,5 x 52 weken) aan stofzuigerzakken uitgegeven, maar slecht €5. Dat is een besparing van €125 per jaar. Wanneer een stofzuigerzak €4,50 per stuk kost, dan is dat zelfs een besparing van €225 elk jaar.

Daarnaast zorgt een cycloonfiltersysteem ervoor dat de stofzuigermotor minder snel slijt, omdat er veel minder stof in de stofzuiger zelf terechtkomt. De stofzuiger gaat daardoor veel langer mee.

Mijn systeem filtert niet zo goed, hoe kan ik dat verbeteren?

Een cycloonfiltersysteem dat niet goed werkt, kan twee oorzaken hebben:

 • De onderdruk in het opvangvat is niet op orde.
 • Het stof is te licht en kan daardoor niet naar het vat worden getrokken.

In 95% van de gevallen ligt de oorzaak in een te lage onderdruk in het opvangvat. Dat kan een aantal redenen hebben:

 • De zuigkracht van de stofzuiger is niet hoog genoeg om de noodzakelijke basisonderdruk op te wekken. Dat is meestal alleen het geval wanneer het filter van de stofzuiger verstopt zit, de stofzuigermotor niet helemaal meer goed is of een te zwakke stofzuiger wordt gebruikt zoals een asstofzuiger.
 • Er is een luchtlek in het filtersysteem. Denk bijvoorbeeld aan een niet goed sluitende deksel, een kier tussen de voet van het filter en het deksel of er is een luchtlek ergens in de slang.

Als u een filtersysteem heeft met onderdrukventiel, dan kunnen mindere prestaties komen doordat het onderdrukventiel te vaak open gaat. Voor een goede werking van een cycloonfiltersysteem moet het onderdrukventiel gesloten blijven anders werkt het cycloonfilterprincipe niet meer en zal het opgezogen stof alsnog in de stofzuiger terechtkomen. Een ventiel dat continu opengaat, is een teken dat de weerstand van de veer niet goed staat afgesteld of dat de onderdruk structureel te hoog is (bijvoorbeeld doordat stof wordt weggezogen door een te kleine stofpoortopening). In die gevallen kan een aantal dingen worden gedaan:

 • Vergroot de weerstand van de veer door de stelmoer strakker aan te draaien. Draai de stelmoer telkens maximaal twee slagen om hem daarna te testen. Daardoor wordt voorkomen dat het onderdrukventiel te strak staat afgesteld waardoor het ventiel niet op tijd opengaat en het opvangvat alsnog indrukt. Voor onze blauwe opvangvaten moet de stelmoer tot iets onder het midden van het schroefdraadgedeelte worden aangedraaid.
 • De stofzuiger op een lager toerental laten draaien. Niet te laag, want er moet een basisonderdruk in het opvangvat zijn.
 • Gebruik een zuigmond met variabele luchtinlaat, bijvoorbeeld onze Pro-X zuigmond. Die zuigmond kan door middel van een schuif lucht van buiten toelaten, waardoor de onderdruk wordt verlaagd.
 • Gebruik een kortere slang op de zij-ingang van het filter. Een slang zorgt voor luchtweerstand: hoe langer de slang, hoe groter de luchtweerstand. Een grotere luchtweerstand kan zorgen voor een te grote onderdruk.
 • Gebruik op de zij-ingang een slang met een grotere binnendiameter en een grotere zuigmond. Daardoor kan meer lucht door het systeem stromen en wordt de onderdruk verlaagd.
 • Verminder het aantal bochten in de slang die is aangesloten op de zijkant van het filter. Elke bocht zorgt voor extra luchtweerstand en daardoor een grotere onderdruk.

Wilt u een kunststof filtersysteem met onderdrukventiel gebruiken voor machines waarvan de stofpoort een kleinere binnendiameter heeft dan 30mm en heeft u geen stofzuiger waarvan de zuigkracht kan worden aangepast? Dan raden we aan om een zuigmond te gebruiken met variabele luchtinlaat, bijvoorbeeld onze Pro-X zuigmond. Kleinere stofpoorten zullen namelijk voor een te grote onderdruk zorgen waardoor het ventiel mogelijk te vaak opengaat.

 

Bij welke werkzaamheden kan ik een cycloonfilter gebruiken?

In principe kan een cycloonfilter worden gebruikt bij alle soorten werkzaamheden waar stof vrijkomt. Denk onder andere aan stof afkomstig van schuurmachines, afkortzagen, tafelzagen, bovenfrezen, muurfrezen, CNC-frezen, straalkasten en boormachines om slechts een aantal te nomen. Kijk op het tabblad Informatie – Toepassing of klik hier voor meer informatie.

Hoe werkt een cycloonfiltersysteem?

Cycloonfiltersystemen scheiden het opgezogen stof door middel van het opwekken van een onderdruk in een opvangvat. Door die onderdruk wordt het stof via de zij-ingang van het cycloonfilter aangezogen. Omdat het cycloonfilter een gedraaide binnenkant heeft, wordt door die werveling het opgezogen stof naar de buitenkant gedrukt. Dit fenomeen wordt ook wel middelpuntvliedende kracht of centrifugale kracht genoemd. Doordat er in het opvangvat een onderdruk is, wordt het ronddraaiende stof naar beneden getrokken. De centrifugale krachten en de onderdruk zorgen voor een wervelstorm (cycloon) in miniatuurvorm en scheiden zo het stof van de lucht. Doordat het stof zwaarder is dan de lucht zal alleen het stof naar de bodem van het opvangvat worden getrokken. De schonere lucht (tot 99% schoner) verlaat via de bovenuitgang het filtersysteem.

Afzuigslangen

Wat is het verschil tussen alle afzuigslangen?

Op vijf punten verschillen de slangen van elkaar: (1) maximale luchtdoorvoer, (2) flexibiliteit, (3) stevigheid, (4) duurzaamheid en (5) aardingsmogelijkheden.

1) Maximale luchtdoorvoer:

Slangen met een grotere binnendiameter kunnen meer lucht doorvoeren dan slangen met een kleinere binnendiameter. Er zijn drie uitgangspunten voor het bepalen van de benodigde binnendiameter:

 1. Naarmate de afzuigslang langer moet zijn, moet de binnendiameter van de slang groter worden. Door het verlengen van de slang, wordt namelijk de luchtweerstand ook groter. Bij hele lange slangen kan dat ten kosten gaan van de zuigkracht. Des te groter de binnendiameter, des te minder dat speelt.
 2. Naarmate de zuigkracht van de stofzuiger groter is, moet ook de diameter van de slang groter zijn. De stofzuigermotor wil namelijk een vastgestelde hoeveelheid lucht doorvoeren. Als die doorvoer wordt afgeknepen door een slang met een te kleine binnendiameter, dan gaat dat ten koste van de zuigkracht. Maar ook zorgt een te krappe slang voor een onnodige belasting van de stofzuigermotor doordat de motor toeren blijft maken, zonder dat de benodigde hoeveelheid lucht kan worden aangezogen. Oververhitting en slijtage treden dan eerder op.
 3. Naarmate er meer bochten in de slang zitten, moet de binnendiameter van de slang groter zijn. Bochten in een slang zorgen namelijk voor veel luchtweerstand.

Meer informatie over filtersystemen en luchtweerstand is te vinden in deze YouTube-video: https://www.youtube.com/watch?v=0NmMoIYIsr8

Bij de meeste filterpakketten zit de standaard 32mm afzuigslang. Die slang is geschikt voor iedere huis-tuin-en-keukenstofzuiger en bouwstofzuiger. 5 meter afzuigslang met een binnendiameter van 32mm zorgt ervoor dat er ongeveer nog 75%/80% zuigkracht overblijft. Meer dan genoeg voor een goede werking van het filtersysteem. Wilt u liever geen zuigkrachtverlies? Kies dan voor een slang met een binnendiameter van 38mm of 50mm.

2) Flexibiliteit:

Een flexibele slang is nodig wanneer u bijvoorbeeld aan het schuren of aan het decoupeerzagen bent. Die werkzaamheden vereisen een buigbare slang die de beweging niet in de weg zit. Bij alle slangen is aangegeven wat hun mate van flexibiliteit is: 1/5 = stug tot 5/5 = extreem flexibel.

 • De standaard afzuigslang (binnendiameter 32mm) is een zeer flexibele slang en is voor werkzaamheden geschikt waarbij de slang zeer makkelijk moet kunnen meebewegen, bijvoorbeeld bij handgereedschap. Flexibiliteit: 4/5
 • De Industrial afzuigslang (binnendiameter 38mm) is een flexibele slang en is geschikt voor stationaire machines en handgereedschap waarbij maximale wendbaarheid niet per se noodzakelijk is. Flexibiliteit: 3/5
 • De Superflex afzuigslang (binnendiameter 50mm) is een extreem flexibele polyurethanen afzuigslang en kan moeiteloos in alle richtingen buigen. Flexibiliteit: 5/5
 • De antistatische Superflex afzuigslang (binnendiameter 50mm) is een extreem flexibele polyurethanen afzuigslang en kan moeiteloos in alle richtingen buigen. Flexibiliteit: 5/5

3) Stevigheid:

 • De standaard afzuigslang (binnendiameter 32mm) is een stevige en flexibele slang. De flexibiliteit heeft de slang te danken aan het feit dat hij geen verstevigende binnenspiraal heeft. Als dan ook op de slang wordt gestapt, zal hij wat indeuken om vervolgens weer terug in de oude vorm te komen.
 • De Industrial afzuigslang (binnendiameter 38mm) is een stevige en flexibele slang. De flexibiliteit heeft de slang te danken aan het feit dat hij geen verstevigende binnenspiraal heeft. Als dan ook op de slang wordt gestapt, zal hij wat indeuken om vervolgens weer terug in de oude vorm te komen.
 • De Superflex afzuigslang (50mm binnendiameter) heeft een koperen spiraal en is daardoor zeer sterk. Hoewel de slang zeer sterk is, zal hij door de koperen binnenspiraal niet terugveren wanneer hij wordt ingedeukt.

4) Duurzaamheid:

Als het op te zuigen materiaal voor slijtage kan zorgen, bijvoorbeeld bij scherp steen-, glas- of metaalgruis, dan wordt aangeraden om een afzuigslang te kiezen met een gladde binnenkant.

 • De standaard afzuigslang (binnendiameter 32mm) is gemaakt van pvc en heeft een gladde binnenkant.
 • De Industrial afzuigslang (binnendiameter 38mm) is gemaakt van pvc en heeft een gladde binnenkant.
 • De Superflex afzuigslang (50mm binnendiameter) is gemaakt van polyurethaan en heeft een geribbelde binnenkant.

5) Aardingsmogelijkheden

Waar stof wordt afgezogen, bestaat er een kans dat statische elektriciteit wordt opgewekt. Dat komt doordat tijdens het opzuigen het stof tegen de wanden van bijvoorbeeld een afzuigslang wrijft. Die wrijving zorgt ervoor dat het opgezogen stof een andere elektrische lading krijgt dan het oppervlak waar het tegenaan wrijft. De prestaties van het filtersysteem worden daar niet door beïnvloed. De mate waarin statische elektriciteit wordt opgebouwd, is sterk afhankelijk van het materiaal dat wordt opgezogen. Zo zorgt het opzuigen van plastic snippers voor meer opbouw dan bijvoorbeeld houtspaanders.

 • De standaard afzuigslang kan niet worden geaard.
 • De Industrial afzuigslang kan niet worden geaard.
 • De Superflex afzuigslang kan worden geaard doordat hij over de gehele lengte is voorzien van een koperen spiraal.

Hoeveel verlies aan zuigkracht ontstaat er als ik de 5 meter standaard afzuigslang gebruik?

Bij het gebruik van een cycloonfilter wordt in wezen de totale lengte van de afzuigslang verlengd, want er wordt een extra slang toegevoegd. Dat betekent in de meeste gevallen dat de luchtweerstand toeneemt. Het verlies aan zuigkracht bij een 5 meter lange afzuigslang met binnendiameter 32mm is zo tussen de 20% en 25%. Er blijft meer dan genoeg zuigkracht over voor een goede werking van het cycloonfiltersysteem. Zelfs bij de meeste huis-tuin-en-keukenstofzuigers blijft er genoeg zuigvermogen over.

In het assortiment hebben we afzuigslangen met verschillende diameters. Wilt u liever geen zuigkrachtverlies? Kies dan voor een afzuigslang met een grotere diameter. De verschillende afzuigslangen zijn hier te vinden.

Kan ik ook een oude stofzuigerslang op de zij-ingang van het filter aansluiten?

Dat is mogelijk. Als de buitendiameter van de slang tussen de 35mm en de 40mm ligt, dan kan die met behulp van een rubber verkleinstuk vast gezet worden in de zij-ingang. De rubberen verkleinstukken zijn hier te vinden.

Stofzuigers

Hoe sluit ik mijn stofzuiger aan op het filter? 

De zuigmond die aan het uiteinde van de slang van uw stofzuiger zit, komt in de bovenopening van het filter. Die ingang heeft een binnendiameter van 50mm. De meeste zuigmonden hebben een buitendiameter tussen de 32mm en 40mm. Dat betekent dat de bovenopening moet worden verkleind en dat kan door middel van een rubberen verkleinstuk. Er zijn twee varianten: 50mm>32mm-t/m-34mm en 50mm>35mm-t/m-40mm. Beide zijn hier te vinden.

Als u een filterpakket besteld, dan zitten daar standaard die twee rubberen verkleinstukken, zodat alle zuigmonden van 32mm t/m 40mm kunnen worden aangesloten.

Kan ik ook een gewone huis-tuin-en-keukenstofzuiger gebruiken?

Dat is mogelijk. Het is niet nodig om er een speciale (bouw)stofzuiger voor aan te schaffen. Zelfs met een standaard stofzuiger werken de cycloonfilters erg goed. Wel is het zo dat stofzuigers die een grotere onderdruk kunnen opwekken, beter presteren.

Algemeen

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten binnen Nederland bedragen €5,95 inclusief btw. Op de website van de Belastingdienst is na te lezen waarom wij btw rekenen over de verzendkosten.

Ik heb net een bestelling geplaatst, maar heb geen bevestigingsmail ontvangen.

Het kan gebeuren dat de e-mail met bestelinformatie in de reclamemap is terechtgekomen. Staat hij daar niet tussen? Neem dan contact op via onze contactpagina.

Ik heb geen ‘track & trace’-mail ontvangen.

Binnen 24 uur nadat u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u van DHL een mail met daarin de ‘track & trace’-informatie. Heeft u na 24 uur nog geen mail van DHL in uw inbox, controleer dan uw spamfolder. Soms kan het namelijk gebeuren dat de DHL-mail als reclame wordt aangemerkt.

Ik weet niet zo goed welke verloopstukken en slangadapters ik nodig heb. Kan ik langskomen om even te kijken en te passen?

Natuurlijk, neem daarvoor contact op via onze contactpagina.

Hebben jullie ook klantbeoordelingen?

Kwaliteit en service staan bij ons hoog in het vaandel, daar zijn we trots op. En onze klanten ervaren dat iedere dag. Benieuwd naar hun ervaringen en beoordelingen? Je kunt ze vinden op onze Bol.com-pagina en onze Marktplaats-pagina.

Waarom zou ik een filter bij Cycloonfilters.nl bestellen als ik het ook in Azië kan kopen?

Voor prijs, kwaliteit, snelheid, service en zekerheid.

(1) Prijs: sinds 1 juli 2021 zijn de btw-regels veranderd voor producten die buiten de EU worden gekocht. Sinds die datum moet over alle buitenlandse inkopen btw worden betaald. Dat betekent dat wanneer een product buiten de EU €20 kost er nog 21% btw bijkomt wanneer het pakket eenmaal wordt ingeklaard in Nederland. Tevens wordt voor die extra douanehandeling kosten in rekening gebracht variërend van €4 tot €7. Een cycloonfilter van €20 kost u daardoor uiteindelijk tussen de €28,20 en €31,20. Wij hebben cycloonfilters vanaf €24,95 (€20,62 ex. btw). Inclusief verzendkosten is dat €30,90 én binnen twee werkdagen in huis!

(2) Kwaliteit: omdat wij veel van onze producten zelf hebben ontwerpen (o.a. koppelstukken, aansluitstukken, zuigmonden, onderdrukventiel, Antistatische Kit ESD) passen alle onderdelen perfect op elkaar. U hoeft niet langer zelf te zoeken naar bijvoorbeeld het juiste aansluitstuk om een slang te kunnen bevestigingen of met tape en lijm aan de slag te gaan om e.e.a. toch passend te maken. Alle onze producten passen naadloos op elkaar. Daarnaast zijn al onze producten van massieve materialen gemaakt. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij geen 3D geprinte onderdelen leveren die naar verloop van tijd verweren en stuk kunnen gaan.

(3) Snelheid: bestellingen op werkdagen voor 18.00u heeft u binnen twee werkdagen in huis. Vaak ook in België. De verzendtijd van Azië naar Nederland is daarentegen tussen de 21 en 30 dagen. Een stuk langer dan de winkeliers vermelden, ondanks dat er wordt geadverteerd met 10 tot 15 dagen. Niet alleen zijn dat vaak werkdagen en worden de weekenden er niet bij opgeteld, maar ook gaan die ’10 tot 15 dagen verzendtijd’ pas in wanneer het product met de post is meegegeven. Na bestelling duurt het vaak tot 5 dagen voordat een order is verwerkt en meegegeven aan de vervoerder. Alles bij elkaar duurt het gemiddeld 3 tot 4 weken voordat een product uit Azië Nederland bereikt.

(4) Service: wij doen al het werk voor u. Dat betekent onder andere dat alle filtercombinaties en filterpakketten door ons volledig zijn voorbereid. U hoeft dus niet zelf de uitsparingen in het deksel af te tekenen, de montagegaten te boren en het afvoergat uit te zagen. Bij ontvangst hoeft u alleen nog maar het filter op het opvangvat te bevestigen door middel van vier boutjes en vier moertjes.

(5) Zekerheid: het komt geregeld voor dat producten uit Azië beschadigd aankomen. De producten worden vaak nauwelijks verpakt waardoor ze hun duizenden kilometers lange reis niet altijd overleven. Als u een product ontvangt dat stuk is, dan moet u contact opnemen met de buitenlandse klantenservice en eigen ervaring leert elke keer dat er snel een halve week overheen gaat voordat een bestelling onder garantie opnieuw wordt verzonden. Dat brengt automatisch met zich mee dat u weer 3 tot 4 weken moet wachten voordat uw nieuwe bestelling bij u aankomt. U moet echter ook weer 21% btw betalen en de douanekosten van €4 tot €7 betalen en die kosten zien terug te verhalen op de verkoper. Bij elkaar opgeteld moet in het geval van garantie uiteindelijk €32,20 tot €35,20 worden betaald voor een 20 euro kostend filter en bestaat de kans dat u in totaal 42 tot 56 dagen hebt gewacht op een goed werkend filter.

Bij Cycloonfilters.nl worden alle producten zorgvuldig geïnspecteerd en verpakt voordat ze worden verzonden. Mocht er toch iets niet helemaal in orde zijn, dan ontvangt u binnen 48 uur na retourzending een nieuw product. Gegarandeerd!