Welk cycloonfilter heb ik nodig?

Cycloonfilter model 3 is voor 99% procent van alle (bouw)stofzuigers geschikt. Enkel zeer krachtige, tweemotorige bouwstofzuigers en centrale afzuiginstallaties hebben een groter filter nodig zoals ons cycloonfilter model L en model XL.

Cycloonfilter model 3 kan tot 280m3 lucht per uur doorvoeren en dat is voor het merendeel van de (bouw)stofzuigers meer dan genoeg. Verreweg de meeste (bouw)stofzuigers kunnen namelijk maximaal 260m3 lucht per uur doorvoeren.

Bij de technische eigenschappen van uw stofzuiger staat hoeveel liter lucht per minuut of per uur kan worden afgevoerd. Als voorbeeld: de Bosch AdvanceVac20 bouwstofzuiger kan 70 liter lucht per seconden doorvoeren. Dat is 252.000 liter lucht per uur (70 liter x 3600 seconden) en komt neer op 252m3 lucht per uur (252.000 / 1000). Cycloonfilter model 3 is voor deze bouwstofzuiger dan ook de beste keus.

Weet u niet hoeveel liter lucht uw stofzuiger per uur aankan? Dan kunt u ook kijken naar de dikte van de stofzuigerslang. Is die even dik of iets dikker dan de slang van een huis-tuin-en-keukenstofzuiger, dan is cycloonfilter model 3 geschikt.

Voor een overzicht van al onze cycloonfilters met hun eigenschappen kunt u op het tabblad ‘Informatie – Vergelijking‘ meer informatie vinden.