Wat bespaart een cycloonfilter qua kosten?

We hebben de proef op de som genomen en zelf cycloonfilter model 3 getest voor het wegfilteren van stof dat vrijkomt bij het frezen in mdf-platen. Dat houtstof is zeer fijn en lijkt qua structuur op zeer fijn bakpoeder. In onze test werd 96% van dat fijne mdf-poeder weggefilterd (zwaarder stof wordt nog beter weggefilterd). Dat betekent dat 25 keer minder vaak de stofzuigerzak vervangen hoeft te worden.

Stel dat u een (bouw)stofzuiger heeft waarvan de zakken tussen de €2,50 en de €4,50 per stuk kosten (afhankelijk van winkel + verzendkosten). Wanneer normaal gesproken één zak per week wordt vervangen, is dat met een cycloonfilter nog maar één zak per 25 weken, oftewel eens per half jaar. Doorgerekend naar een vol jaar betekent dat er geen 52 stofzuigerzakken moeten worden vervangen, maar slechts twee.

Wanneer een stofzuiger zak €2,50 per stuk kost, dan wordt er op jaarbasis niet €130 aan stofzuigerzakken uitgegeven, maar slecht €5. Dan zorgt dat voor een besparing van €125 per jaar. Wanneer een stofzuigerzak €4,50 per stuk kost, dan is dat zelfs een besparing van €225 elk jaar.

Daarnaast zorgt het ervoor dat de stofzuigermotor minder snel slijt, omdat er veel minder stof in de stofzuiger zelf terechtkomt. Uw stofzuiger gaat daardoor veel langer mee.