Waarom zou ik een filter bij Cycloonfilters.nl bestellen als ik het ook in Azië kan kopen?

Voor prijs, kwaliteit, snelheid, service en zekerheid.

(1) Prijs: sinds 1 juli 2021 zijn de btw-regels veranderd voor producten die buiten de EU worden gekocht. Sinds die datum moet over alle buitenlandse inkopen btw worden betaald. Dat betekent dat wanneer een product buiten de EU €20 kost er nog 21% btw bijkomt wanneer het pakket eenmaal wordt ingeklaard in Nederland. Tevens wordt voor die extra douanehandeling kosten in rekening gebracht variërend van €4 tot €7. Een cycloonfilter van €20 kost u daardoor uiteindelijk tussen de €28,20 en €31,20. Wij hebben cycloonfilters vanaf €24,95 (€20,62 ex. btw). Inclusief verzendkosten is dat €30,90 én binnen twee werkdagen in huis!

(2) Kwaliteit: omdat wij veel van onze producten zelf hebben ontwerpen (o.a. koppelstukken, aansluitstukken, zuigmonden, onderdrukventiel, Antistatische Kit ESD) passen alle onderdelen perfect op elkaar. U hoeft niet langer zelf te zoeken naar bijvoorbeeld het juiste aansluitstuk om een slang te kunnen bevestigingen of met tape en lijm aan de slag te gaan om e.e.a. toch passend te maken. Alle onze producten passen naadloos op elkaar. Daarnaast zijn al onze producten van massieve materialen gemaakt. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij geen 3D geprinte onderdelen leveren die naar verloop van tijd verweren en stuk kunnen gaan.

(3) Snelheid: bestellingen op werkdagen voor 18.00u heeft u binnen twee werkdagen in huis. Vaak ook in België. De verzendtijd van Azië naar Nederland is daarentegen tussen de 21 en 30 dagen. Een stuk langer dan de winkeliers vermelden, ondanks dat er wordt geadverteerd met 10 tot 15 dagen. Niet alleen zijn dat vaak werkdagen en worden de weekenden er niet bij opgeteld, maar ook gaan die ’10 tot 15 dagen verzendtijd’ pas in wanneer het product met de post is meegegeven. Na bestelling duurt het vaak tot 5 dagen voordat een order is verwerkt en meegegeven aan de vervoerder. Alles bij elkaar duurt het gemiddeld 3 tot 4 weken voordat een product uit Azië Nederland bereikt.

(4) Service: wij doen al het werk voor u. Dat betekent onder andere dat alle filtercombinaties en filterpakketten door ons volledig zijn voorbereid. U hoeft dus niet zelf de uitsparingen in het deksel af te tekenen, de montagegaten te boren en het afvoergat uit te zagen. Bij ontvangst hoeft u alleen nog maar het filter op het opvangvat te bevestigen door middel van vier boutjes en vier moertjes.

(5) Zekerheid: het komt geregeld voor dat producten uit Azië beschadigd aankomen. De producten worden vaak nauwelijks verpakt waardoor ze hun duizenden kilometers lange reis niet altijd overleven. Als u een product ontvangt dat stuk is, dan moet u contact opnemen met de buitenlandse klantenservice en eigen ervaring leert elke keer dat er snel een halve week overheen gaat voordat een bestelling onder garantie opnieuw wordt verzonden. Dat brengt automatisch met zich mee dat u weer 3 tot 4 weken moet wachten voordat uw nieuwe bestelling bij u aankomt. U moet echter ook weer 21% btw betalen en de douanekosten van €4 tot €7 betalen en die kosten zien terug te verhalen op de verkoper. Bij elkaar opgeteld moet in het geval van garantie uiteindelijk €32,20 tot €35,20 worden betaald voor een 20 euro kostend filter en bestaat de kans dat u in totaal 42 tot 56 dagen hebt gewacht op een goed werkend filter.

Bij Cycloonfilters.nl worden alle producten zorgvuldig geïnspecteerd en verpakt voordat ze worden verzonden. Mocht er toch iets niet helemaal in orde zijn, dan ontvangt u binnen 48 uur na retourzending een nieuw product. Gegarandeerd!